Want your
own Fotopage?







 
Bye's FotoPage

By: aku bye

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Saturday, 11-Apr-2009 16:30 Email | Share | | Bookmark
LINK AKU YANG BARU!!!!

aku dah pindah kat sini plak... jom datang beramai-ramai... http://akubye.wordpress.com/


Saturday, 21-Feb-2009 18:14 Email | Share | | Bookmark
NAK PINDAH!!!

SALAM SEMUA... DIMAKLUMKAN RUANGAN FP AKU NI AKAN BERPINDAH TAK LAMA LAGI.... ALAMAT BARU AKAN DI BERIKAN TAK LAMO LAGI...

IKHLAS DARI : MR. BYE


Tuesday, 18-Nov-2008 17:44 Email | Share | | Bookmark
OHOI!!!

Waduh-waduh-waduh...

Agak lamo aku tak mengemudi FP ni... banyak tul sawang-mawang yang nak di hapuskan... naik longoh gak lah bisep aku ni kibeh-kibeh sawang yang menjelma...

So apo kaba kengkawan semuo... pertamo sekali... mintak maaf pasai lamo tak update ini FP.... maklumlah, sibuk ngan event.. dan skang ni Alhamdulillah.. setelah hampir setahun melayan... akhirnye event yang ditunggu pun dah belansung....

Macam-macam gak pengalaman yang menarik... tak kurang jugak yang menolak dalam menyudahkan event tu... huh! kalau nak dikenangkan memang tak tidur senje jadinye...
erm... betol ke orang kata tido senje ni.. nak-nak plak time Magrib tu... bisa jadi gila si penidur tu...!? Tapi... member aku yang nama "Grey" tu (yang bagi Comment previous entry) memang ghoma tido time tu... tak plak gilo.. elok je waras sampai today!.. hahahah!!!

Nampak gayenye aku dah nak mula bz balik ni... tempahan tangkap gamba kawen plak membuak-buak skang ni... rezeki tuhan nak bagi.. amek je lah... bz pun bz lah... yo tak..!?

Ok lah kengkawan... cukup saja sampai sini.. nanti aku menaip lagi....
seblom tu aku sajikan preview job aku yang lepas.. balance nye.. macam biasa kena tunggu.. ahaks!! daaa!





Saturday, 30-Aug-2008 11:54 Email | Share | | Bookmark
SANTAI YANG LALU

Erm.. apo nak buek gak eh malam ni.. nak nyambut 31 Ogos kat mane tah... The Curve pun ok gak kut... kalu hari biasa.. menuju ke sana makan masa dlm 10 menet je.. tapi malam ni mau nye makan hati nak sampai kut! .. JEM gila aku rasa...

Ok lah sesambil menunggu masa nak klua (kalau klua... kalu tak begelumang ateh tilam je lah).. aku crita lah sikit perihal "SANTAI SABTU" yang lampau....
















Gitu lah kisahnye acara santai aku ngan pembantu aku dak Ayu...
So slamat menyambut Hari Kemerdekaan Negara Ke-51 dan Salam Ramadhan buat anda semua!



Untuk hiburan anda sekeluarga.. saya ada sedikit persembahan buat anda... sila ke..
---------> http://www.youtube.com/watch?v=cVXpyRHEKwY



Quote:



Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, cherita dapur, kaklin, cekdesam, Jeff, Mr. Bye

Ni Arahan Nya…

1. Copy Gambar Kat Atas Tu Dan Post Kat Blog Kalian
2. Teruskan Mencari Mangsa Seramai 5 Org..(Nak Lebih Pun Takpe)
3. Setelah Mengenalpasti Mangsa Yg Sesuai, Sila Tinggalkan Pesanan Di Blog Mereka
4. Lastly, Jgn Lupa Tempek Url Kalian Sebelah Url Saya Tuh...

Mereka-Mereka Yang Terpilih Adalah Seperti Berikut:-

1) Saupix
2) Sitione
3) JuhaLens
4) Fauzana
5) Azue



Thursday, 28-Aug-2008 17:30 Email | Share | | Bookmark
Suatu masa di bulan RAMADHAN

Nak tegelak pu ado kalau ngenangkan musim puaso ni... tak kurang jugak memori tangis mangis...

Aku dulu time sekolah rendah kan main liat lagi nak mengamalkan suruhan tuhan yang satu ni... ahaks!! badan cekeding.. tapi kuat makan...

Penah skali tu... punye lah haus... balik je sekolah... waktu tengahari... paham2 je lah.. pak tani pun bisa merekah anak tekak time2 macam ni.... aku singgah kedai "Mat Reput" ...

Belek2 serba ringkas dalam peti ais kedai tu.. kerling ala kadar kiri kanan... pap!! terus sambar itu "Mirinda" kaler merah menyala punye...

"Hai... awal beli juadah berbuka puasa!" tegur Nuar anak Mat Reput... selaku Cashier bertugas kala itu...

Ah.. abaikan.. dia bukan nye ngerti aku ni kehausan tahap nak gigit burung serindit dah ni... cepat2 aku bayo.. masukkan air berikut dlm beg.. dan dengan tenang kluar dari kedai....

Erm... mana nak port ni!? bisik aku dlm hati... ah!.. tempat biasa lah... (blakang surau)...

Sampai je di lokasi yang biasa aku port sorang2 sejak bertahun2 yang lalu ketika Ramadhan menjelma... aku bukak itu "Mirinda" slow2...

Sruupp!!!.. "Ahhhh!!!" nyaman dow~

Erk!!.. Alhamdulillah... (wah ingat tuhan lagi tu kala kenyang air) hahahah!!!

Okeh.. next step!! bangun slow2... kibas kotoran di pinggul.... buat muka letih.. dan mulakan perjalanan ke rumah...

Sesampai je kat rumah...

Alahmak!! Alang ada kat pintu lah... isk!!!

Aku sebenarnye paling benci ngan Alang aku ni... dia slalu sakat aku... Gaduh je 24 jam... Itu duluuuu... skang ni kamcing dah.... dia lah SIFU aku dalam dunia design mendesign ni.... tadi baru je aku ke rumah dia hanto Rambutan yang mak pesan buat dia sekeluarga... time aku kat ITM dulu.. dia lah banker aku... abang2 yg lain pun banker gak!! mintak je duit musti dapat....!! hahaha seronot!!

"Lotih bona nampak eh tu!! poso ko tu" tegur Alang tatkala aku nak masuk umah...

Ah... mula lah tu nak ngantoikan aku... tapi aku tak ngaku kalah... mana boley dol.. rahsia sendiri mana boleh kasi pecah...

Dengan selamba aku jeling kat Alang sambil berkata..

"Poso lah... lotih ni!!"

Alang boleh senyum sinis je kat aku... sakit je hati tengok memek muka sinis nye tu.. rasa nak je latakkan aje tin "MIRINDA" dalam beg sekolah dia.. bagi mak syak dia yang tak poso... baru padan muka

"Lotih ko?.. Poso ko?.. tapi yang merah-merah bibir ngan lidah tu ape mendenye tu?" balas Alang dengan memek muka yang serupa dari tadi...

huhuhuhuhu... KANTOI dow~

Penah sekali tu.. dia umpan baik je buah pelam masak ranum dalam tudung saji... di buangnye kulit cantik cantik... di hiris-hiris .. peh tu letak dalam piring...

Aku yang keletihan balik dari sekolah.. usya lebih kurang.. takde orang... aku selak tudung saji... wah!! pelam lah.... ni dah bagus ni... apa lagi.. aku belasah lah secebis dua...

Skali lagi aku kantoi ngan Alang.. "kato poso.. habih... sapo yang melantak polam bawah tudung saji tu!?"

Itu lah deh... Alang den punyo kojo... ngantoikan aku je.... lain kojo takdo...

Tapi memang hebat lah kenangan dulu2... ghase rindu sangat moment2 indah dikala tu...

Ada jugak kenangan sadis pada musim2 puasa ni... dan akan aku critakan pada masa yang akan datang... harap2 korang saba menunggu... ahaks!!!

aku dah ngantuk ni.. besoklah aku upload kan gamba2... tunggu!!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net